Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

CHP’de Yeni Yüzyılda Yeni Vizyon

Yayınlanan araştırma sonuçları İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 6-12 Aralık 2022 tarihinde Türkiye çapında 26 ilde 2000 kişi ile yapılan anket çalışmasının sonucudur.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Kasım’da, Twitter’dan “3 Aralık” başlığı ile paylaştığı video fazlasıyla ilgi çekti. Tarihler 3 Aralık tarihini gösterdiğinde CHP, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda, duyurduğu “İkinci Yüzyıla Çağrı” adını verdiği “Vizyon Belgesi”ni sundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde başdanışmanı olarak açıkladığı Jeremy Rifkin’in yanı sıra  Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü başkanı Profesör Refet Gürkaynak, 29 yıldır MIT’de ders vermekte olan Ekonomi Profesörü Daron Acemoğlu ve yine Bilkent’te ders vermekte olan ve TCMB eski başekonomisti, Profesör Hakan Kara gibi önemli isimler krizden çıkış reçetelerini, 4 saat süren “İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması”nda anlattılar. Biz de Türkiye Raporu olarak topluma Aralık ayı birinci raporumuz için CHP’nin “Vizyon Belgesi”ni sorduk.

Her iki katılımcıdan biri CHP’nin  ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ toplantısında açıkladığı Vizyon Belgesi’ni takip etmemiş. %30’luk kesim CHP’nin Vizyon Belgesi konusunda olumsuz görüşlere sahip. Her beş katılımcıdan biri ise CHP’nin çok hazırlandığını ve iyi bir iş çıkardığı fikrinde. Her beş katılımcıdan yaklaşık biri (%19) CHP’nin siyasi açıdan tutarsız bir belge hazırladığı görüşünde. %11’lik kesim ise belgenin Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap vermediğini düşünüyor.

CHP’nin Vizyon Belgesi’ni takip etmeyenlerin en yüksek seviyede olduğu yaş grubu %68 ile 18-24 yaş aralığı. Yaş arttıkça CHP’nin toplantısını takip edenlerin oranı artıyor. 

Ayrıcalıklı Abonelik

Türkiye Raporu’na Abone olarak her ay Türkiye çapında 1500 kişi ile yapılan anket çalışmalarının sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Tüm sonuçlar parti, yaş, çalışma ve eğitim kırılımlarıyla beraber raporda yer alır. Aşağıdaki farklı paketleri inceleyerek seçtiğinizi satın alın.

İlgili Gönderiler

ABONELİK PAKETLERİMİZİ İNCELEDİNİZ Mİ?

Size uygun paketi seçin, detaylı anket raporları düzenli olarak e-postanıza gelsin.

İNCELE

Önerilenler

Türkiye Raporu mobil uygulamasına abone ol, her ay Türkiye çapında 2000 kişiyle yapılan anket çalışmalarının detaylı sonuçları ayda iki kez cebine gelsin.

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza aşağıdan giriş yapın

Yeni hesap oluştur!

Kayıt için aşağıdaki formu doldurun

Şifrenizi kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için aşağıda kullanıcı adınızı ya da email adresinizi girin.