Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Yeni Atılımlara Bakış

Yayınlanan araştırma sonuçları İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 6-12 Aralık 2022 tarihinde Türkiye çapında 26 ilde 2000 kişi ile yapılan anket çalışmasının sonucudur.

İktidarın son aylarda toplumu ekonomik açıdan rahatlatmak adına yaptığı atılımlar “Ekonomide ibre tersine mi dönüyor?” sorusunu uyandırdı. Sene başında “Kur Korumalı Mevduat” uygulamasına başlandı ve devam eden süreçte Merkez Bankası faiz oranını düşürmeye başladı. Bunların yanında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eylül ayında Sosyal Konut Projesi’ni tanıttı. Asgari ücret ise ocak ayında zam yapılmış olmasına rağmen temmuz ayında %30 oranında zam yapıldı ve asgari ücret 5.500,35 TL’ye kadar yükseldi. Yeni yıl için belirlenen rakam ise yüzde 54,66’lık zam oranıyla 8 bin 506 liraya yükseldi. Son olarak, sene sonunda ise EYT müjdesi verildi ve yaklaşık iki buçuk milyon vatandaş emeklilik hakkı kazanmış oldu. Biz de Türkiye Raporu olarak aralık ayı ikinci raporumuz için topluma AK Parti’nin yeni atılımlarını sorduk.

Toplumda %59 ile çoğunluk iktidarın son aylarda attığı adımların ekonomide bir düzeltme yaratmadığını düşünüyor. Bunun yanında, %31 ile önemli bir kesim ise hükümetin faaliyetlerinin ekonomide gidişatı olumlu yönde değiştirdiği görüşünde.

Öğrenciler, iktidarın attığı adımların ekonomiyi iyileştirmediğini düşünenlerin %67 ile  en yüksek oranda olduğu grup oldu.

Ayrıcalıklı Abonelik

Türkiye Raporu’na Abone olarak her ay Türkiye çapında 1500 kişi ile yapılan anket çalışmalarının sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Tüm sonuçlar parti, yaş, çalışma ve eğitim kırılımlarıyla beraber raporda yer alır. Aşağıdaki farklı paketleri inceleyerek seçtiğinizi satın alın.

İlgili Gönderiler

ABONELİK PAKETLERİMİZİ İNCELEDİNİZ Mİ?

Size uygun paketi seçin, detaylı anket raporları düzenli olarak e-postanıza gelsin.

İNCELE

Önerilenler

Türkiye Raporu mobil uygulamasına abone ol, her ay Türkiye çapında 2000 kişiyle yapılan anket çalışmalarının detaylı sonuçları ayda iki kez cebine gelsin.

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza aşağıdan giriş yapın

Yeni hesap oluştur!

Kayıt için aşağıdaki formu doldurun

Şifrenizi kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için aşağıda kullanıcı adınızı ya da email adresinizi girin.