Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Toplum Gülşen’in Tutuklanması Hakkında Ne Düşünüyor? 

Yayınlanan araştırma sonuçları İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 2-5 Eylül 2022 tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1500 kişi ile yapılan anket çalışmasının sonucudur.

Düşünce özgürlüğü hem bir insan hakkı hem de demokrasinin en temel bileşenlerinden biri. Freedom House’nin “Freedom in the World 2022” raporuna göre Türkiye 32 puan ile “özgür olmayan ülkeler” kategorisinde. Türkiye’de son dönemde düşünce özgürlüğü tartışmalarını tetikleyen olay ise şarkıcı Gülşen’in nisan ayında verdiği bir konserde imam hatip lisesi mezunlarıyla ilgili söylediği sözlerin sosyal medyaya düşmesi nedeniyle tutuklanması oldu. Biz de Türkiye Raporu olarak Eylül ayının ilk raporunda katılımcılarımıza Gülşen’in tutuklanması hakkındaki görüşlerini sorduk.

Toplumun %21’i Gülşen’in tutuklanıp cezaevine gönderilmesini destekliyor. %35’lik çoğunluk ise Gülşen’in tutuklanmasını desteklemiyor ama insanların hassasiyetlerine daha saygılı olması gerektiğini düşünüyor. %28’lik kesim ise Gülşen’in sözlerini düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendiriyor ve tutuklanmasını yanlış buluyor. 

Seçmen gruplarına baktığımız zaman İYİ Parti, seçmen grupları arasında Gülşen’in insanların hassasiyetlerine saygılı olması gerektiğini düşünenlerin %45 ile en yoğun olduğu grup. AK Parti ve MHP seçmeninde Gülşen’in tutuklanmasını destekleyenlerin oranı %30’un  üstünde. HDP seçmeninin %49’u ve CHP seçmeninin %47’si ise Gülşen’in sözlerini düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendiriyor.

Ayrıcalıklı Abonelik

Türkiye Raporu’na Abone olarak her ay Türkiye çapında 1500 kişi ile yapılan anket çalışmalarının sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Tüm sonuçlar parti, yaş, çalışma ve eğitim kırılımlarıyla beraber raporda yer alır. Aşağıdaki farklı paketleri inceleyerek seçtiğinizi satın alın.

İlgili Gönderiler

ABONELİK PAKETLERİMİZİ İNCELEDİNİZ Mİ?

Size uygun paketi seçin, detaylı anket raporları düzenli olarak e-postanıza gelsin.

İNCELE

Önerilenler

Türkiye Raporu mobil uygulamasına abone ol, her ay Türkiye çapında 2000 kişiyle yapılan anket çalışmalarının detaylı sonuçları ayda iki kez cebine gelsin.

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza aşağıdan giriş yapın

Yeni hesap oluştur!

Kayıt için aşağıdaki formu doldurun

Şifrenizi kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için aşağıda kullanıcı adınızı ya da email adresinizi girin.