Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Geçtiğimiz Hafta Hangi Aktiviteleri Yaptınız?

11 Mayıs Pazartesi günü AVM’lerin tekrardan ziyarete açılması ile birlikte ülkemiz normalleşme sürecinin ilk adımını attı. Bunun dışında berber/kuaförlerin açılması ve bazı şehirler için şehirlerarası seyahat yasağının kaldırılması kararını yine Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Mayıs günü yaptığı konuşmasında duyurmuştu. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hüseyin Altaş, AVM’lerin açılması ile birlikte ilk üç gün toplamda yaklaşık 3 milyon 400 bin ziyaretçi olduğunu açıkladı. Yine Altaş’ın açıkladığı verilere göre salgın öncesi dönemde Türkiye’de günlük AVM ziyaretçi sayısı 6,5 milyon civarıydı. Bir önceki anketimizi 4 Mayıs günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AVM’lerin 11 Mayıs tarihinde yeniden açılacağı kararını açıklamasından önce yapmıştık. Bu ankette katılımcılara AVM ziyareti, toplu taşıma kullanımı ve uçak seyahati gibi aktiviteleri salgın öncesi döneme göre ne sıklıkla yapmayı düşündüklerini sormuştuk. Katılımcıların önemli bir bölümü sayılan aktiviteleri eskisinden daha az yapmayı düşündüklerini belirtmişti. Normalleşme sürecinin başladığı 11 Mayıs haftası vatandaş bu aktivitelerin hangilerini yaptı, araştırdık.
Katılımcılara “Geçtiğimiz hafta sayacağım aktivitelerden hangilerini yaptınız?” sorusunu sorduk ve yukarıda belirtilen beş aktiviteyi yapıp yapmadıklarını belirtmelerini istedik. Genel sonuçlara baktığımızda katılımcıların büyük bir kısmının sayılan aktiviteleri yapmadığını görüyoruz. %27,2 ile “Berber/Kuaföre gitmek” en çok yapılan aktivite olarak karşımıza çıkarken, işe gittiğini belirten katılımcıların oranı %15,8 oldu. Katılımcıların %11’i toplu taşıma kullandığını belirtti. AVM ziyareti yaptığını yaptığını belirten katılımcıların oranı %7 olurken, katılımcıların yalnızca %4,2’s, şehir dışına seyahat ettiğini belirtti. Son olarak katılımcıların %26,4’ü sayılan aktivitelerden hiçbirini yapmadığını ifade etti.

 

Ayrıcalıklı Abonelik

Türkiye Raporu’na Abone olarak her ay Türkiye çapında 1500 kişi ile yapılan anket çalışmalarının sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Tüm sonuçlar parti, yaş, çalışma ve eğitim kırılımlarıyla beraber raporda yer alır. Aşağıdaki farklı paketleri inceleyerek seçtiğinizi satın alın.

İlgili Gönderiler

ABONELİK PAKETLERİMİZİ İNCELEDİNİZ Mİ?

Size uygun paketi seçin, detaylı anket raporları düzenli olarak e-postanıza gelsin.

İNCELE

Önerilenler

Türkiye Raporu mobil uygulamasına abone ol, her ay Türkiye çapında 2000 kişiyle yapılan anket çalışmalarının detaylı sonuçları ayda iki kez cebine gelsin.

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza aşağıdan giriş yapın

Yeni hesap oluştur!

Kayıt için aşağıdaki formu doldurun

Şifrenizi kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için aşağıda kullanıcı adınızı ya da email adresinizi girin.